20:15 26.04.2024

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

2 хв читати
Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ оголосив про виділення додаткових $6 млрд на пакет військової допомоги для України.

"Я також радий оголосити сьогодні про виділення додаткових $6 млрд у рамках нашої Security Assistance Initiative. Це дасть нам змогу закупити нові можливості для України в американської промисловості. Це найбільший пакет допомоги у сфері безпеки, який ми виділили на сьогодні", - заявив Остін на пресконференції після 21-го засідання Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн") у п'ятницю.

За словами глави Пентагону, до пакета допомоги увійдуть критично важливі ракети для українських систем ППО Patriot і NASAMS, додаткові системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання, а також "значна кількість" артилерійських боєприпасів і боєприпасів класу "повітря-земля", технічне обслуговування та підтримка.

"Таким чином, оголошення, зроблені цього тижня, відзначають незмінну прихильність Америки справі оборони України", - наголосив Остін.

За даними видання, пакет може бути остаточно узгоджений і оголошений уже в п'ятницю. Очікується, що міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час віртуальної зустрічі в п'ятницю понад 50 країн, які входять до Контактної групи з оборони України.

Пакет буде частиною фінансування України в розмірі $61 млрд, підписаного президентом Джозефом Байденом у середу, і доповнює терміновішу допомогу в розмірі $1 млрд, оголошену Вашингтоном у середу на тлі інформації, що війська РФ перевершують українські за озброєнням і чисельністю, а російська військова промисловість працює на повну потужність. "Росіяни збираються працювати в три зміни на день 24/7... У них від 6% до 7% ВВП витрачається на армію, у нас - близько 3,2%", - заявив у середу керівник закупівель Пентагону Вільям ЛаПланте.

Також повідомляється, що виділення $1 млрд на негайну допомогу і ракети великої дальності послідувало за аналогічним кроком Великої Британії, яка оголосила про свій найбільший на сьогодні пакет допомоги Україні, що охоплює 1600 ракет і ще декілька Storm Shadow. Франція також відправила свої ракети SCALP.

Як повідомлялося, президент США Джозеф Байден у середу, 24 квітня, підписав закон, що передбачає виділення $61 млрд для допомоги Україні. 26 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників прискорити військові постачання Україні, наголосивши, що вона продовжує мати шанси на перемогу в повномасштабній війні проти РФ. Генсек під час виступу на заході в Берліні 25 квітня сказав, що останніми місяцями "союзники з НАТО не надали підтримку, яку обіцяли" Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА