17:38 24.04.2024

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

1 хв читати
Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Британський прем'єр Ріші Сунак і канцлер ФРН Олаф Шольц мають намір продовжувати роботу над вивченням варіантів використання заморожених російських активів, ідеться в опублікованій у середу спільній заяві лідерів за підсумками їхніх переговорів у Німеччині.

"Ми віддані роботі разом і в рамках "Групи семи" (...) для вивчення варіантів, завдяки яким заморожені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України відповідно до наших законодавчих систем і міжнародного права", - зазначено в заяві, оприлюдненій на сайті Даунінг-стріт.

Сунак і Шольц також наголосили, що чинитимуть значний тиск для зниження доходів Росії від енергоресурсів та інших сфер, а також посилюватимуть санкції та боротимуться з обходженням санкцій.

Велика Британія і ФРН у рамках партнерства у сфері "зеленої" енергетики також домовилися про співпрацю з виробництва відновлюваної енергії в Північному морі.

"Ми співпрацюватимемо в галузі виробництва відновлюваної енергії з Північного моря", - заявили вони. Зокрема, йдеться про морську вітроенергетику та співпрацю у сфері "зеленого" водню.

"Ми зробимо необхідні кроки, щоб гарантувати безпеку нашої берегової життєво важливої інфраструктури", - також ідеться в їхній заяві.

У ній наголошується, що ФРН і Британія тісно співпрацюють для сприяння енергетичному переходу, декарбонізації промисловості та транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА