13:19 21.04.2024

Намагаючись захопити Часів Яр, армія РФ використовує тактику узгодженого повітряного бомбардування, але має дуже повільний прогрес

1 хв читати
Намагаючись захопити Часів Яр, армія РФ використовує тактику узгодженого повітряного бомбардування, але має дуже повільний прогрес

Місто Часів Яр, незважаючи на постійні комбіновані повітряні атаки, як і під час захоплення Авдіївки, дуже добре захищене, і російським військам удалося домогтися в цьому районі лише дуже незначного прогресу, зазначають у британській розвідці.

"14 квітня 2024 року головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що російські війська мають намір взяти Часів Яр на сході України до 9 травня - дати святкування дня перемоги в Росії. Сирський заявив, що Часів Яр - це попередній крок до більшого міста Краматорська", - йдеться у звіті, опублікованому в соціальній мережі Х Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в неділю.

Як нагадують фахівці розвідки, 18 квітня командувач ОСУВ "Хортиця" Юрій Содоль зазначив, що російські військово-повітряні сили скидають 20-30 боєприпасів на день. "Ймовірно, їх скидають російські літаки Су-25, які діють поблизу лінії зіткнення, і Су-34, які діють на відстані від лінії зіткнення, використовуючи керовані авіабомби. Це узгоджене повітряне бомбардування, яке повторює тактику Авдіївської кампанії", - зазначають у британській розвідці.

"Місто Часів Яр добре захищене і розташоване на височині. Російські сухопутні війська домоглися лише повільного прогресу в цьому районі", - зазначають фахівці розвідки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА