17:50 16.04.2024

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

2 хв читати
Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Одна з найстаріших споруд данської столиці Копенгагена - будівля історичної фондової біржі - охоплена вогнем уже кілька годин, унаслідок чого обвалився центральний шпиль, повідомляє у вівторок Associated Press.

"Пожежу поки що не вдалося взяти під контроль", - заявив представник пожежної служби Якоб Андерсен. Він додав, що на цей момент половина будівлі обвалилася, включно з центральним шпилем.

За його словами, пожежники працюватимуть на місці загоряння ще принаймні протягом доби. Водночас він уточнив, що ризику загоряння сусідніх будівель немає.

Пожежа розпочалася вранці у вівторок: загорілася покрівля будівлі, потім вогонь поширився на більшу частину будівлі та даху, зруйнувавши її. Також знищено внутрішнє оздоблення будівлі. Працівникам Торгової палати, штаб-квартира якої розташована нині в цій будівлі, вдалось врятувати від вогню деякі цінні предмети мистецтва.

Інформації про постраждалих не надходило.

У пожежній службі заявили, що наразі зарано робити висновки про причину загоряння, фахівці зможуть увійти всередину будівлі лише за кілька днів.

Район Копенгагена, в якому розташована будівля, оточений поліцією, перекрито кілька центральних доріг. У зв'язку з пожежею внесли зміни в розклад руху й маршрути громадського транспорту.

Будівлю історичної фондової біржі, також відому як Берсен, звели 1640 року, це одна з найстаріших будівель міста й популярна туристична пам'ятка Копенгагена. Будівля виділялася в місті завдяки 54-метровому шпилю у вигляді чотирьох драконів з переплетеними хвостами. До 1974 року її займала біржа. Згодом у ній розміщувалась данська Торгова палата, проте останнім часом її фасад було закрито на реконструкцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА