11:40 15.04.2024

Глава британського МЗС закликав Ізраїль утриматися від відповіді на атаку Ірану

2 хв читати
Глава британського МЗС закликав Ізраїль утриматися від відповіді на атаку Ірану

У Лондоні сподіваються, що Ізраїль не відповість на атаку Ірану, заявив у понеділок глава британського МЗС Девід Кемерон.

"Ми сподіваємося, що заходів у відповідь не буде. (...) Найрозумніше, що можна зробити, це визнати, що іранський напад був провалом", - сказав Кемерон в інтерв'ю Sky News.

"Якщо поставити себе на місце Ізраїлю, абсолютно справедливо можна думати, що вони мають повне право дати відповідь. Але ми закликаємо їх не загострювати ситуації", - додав він.

Проте напередодні The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на трьох неназваних західних чиновників повідомила, що "Ізраїль може незабаром відповісти на суботню атаку Ірану".

Видання зазначило, що США також закликали Ізраїль не вживати жодних заходів, які могли б посилити конфлікт. Вашингтон дав зрозуміти, що не братиме участі в будь-якій відповіді Ірану.

У ніч на 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю численних ударів ракетами і безпілотниками у відповідь на нещодавній авіаудар по іранському консульству в Дамаску.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі повідомив, що близько 99% із приблизно 300 повітряних об'єктів, випущених Іраном по Ізраїлю протягом ночі, перехопили ізраїльські засоби ППО. А глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що сили США перехопили десятки ракет і безпілотників, що летіли в напрямку Ізраїлю з Ірану, Іраку, Сирії та Ємену.

Начальник Генштабу ЗС Ірану Мохаммад Багері назвав операцію успішною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА