18:00 01.03.2024

Нідерланди допоможуть чеській ініціативі передати Україні 800 тис. снарядів - Рютте

2 хв читати
Нідерланди допоможуть чеській ініціативі передати Україні 800 тис. снарядів - Рютте

Путін намагається знищити Харків своїми повітряними ударами, його мета - зламати віру людей, які живуть тут, але сталося навпаки, сказав у п'ятницю на пресконференції в Харкові прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

"Харків'яни ніколи не будуть зламаними. Незважаючи на постійну атмосферу загрози, невизначеності та труднощів, вони продовжують жити. І місто живе далі", - заявив він.

За словами прем'єра, Нідерланди передадуть 22 патрульні човни для ДСНС і поліції, а також три бойові човни. "Ми закупили чотири радари, дев'ять гаубиць, які ми надамо на додаток до того, що ми вже надали. У нашому фокусі збільшення нашого оборонного виробництва і пошук шляхів, як ми зможемо подолати перебої в постачаннях", - сказав Рютте.

"Нідерланди допоможуть чеській ініціативі закупити 800 тисяч боєприпасів. І це відбудеться найближчими тижнями. Я наразі можу сказати, що ми виділимо 150 мільйонів євро. І я впевнений, що колеги з НАТО приєднаються до мене в цьому процесі", - сказав він.

"Ми також працюємо над F-16, щоб вони прибули в Україну якнайшвидше, щоб Україна отримала перевагу в повітрі. Тому я сподіваюся, що наш меседж зрозумілий - ми пліч-о-пліч з Україною", - сказав Рютте.

За його словами, "завдання, що стоїть перед союзниками України, зрозуміле - зробити все можливе, щоб ви були тут так довго, як тільки можливо. Це єдиний спосіб для України захиститися, це єдиний спосіб стримати експансіонізм Путіна".

"Тут і зараз ми продовжуємо надавати пряму військову, фінансову та гуманітарну підтримку і ми продовжуємо шукати інші способи, якими ми можемо допомогти", - сказав прем'єр Нідерландів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА