13:01 24.02.2024

Має бути один фінал цієї війни і буде - Перемога, заявив Зеленський у зверненні до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ

2 хв читати
Має бути один фінал цієї війни і буде - Перемога, заявив Зеленський у зверненні до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

"Ми стали на 730 днів ближче до перемоги. Хтось чекає якогось проповідника, який сказав би, коли вона настане, а мільйони українців просто пам'ятають слова Кобзаря: "Борітеся - поборете"! І слідують цьому вже 730 днів. Наша самовідданість і відвага загартовується на сході, півночі та півдні, і всіх напрямках, де б'ються наші воїни. 730 днів стійкості та витримки. Вони стоять опорами в містах і селах. І сьогодні кожен із нас зателефонує своїм, щоб почути рідні голоси і побажати одне одному того, чого так чекаємо. І сьогодні в кожного з нас, на жаль, є про кого помовчати. І вшанувати пам'ять. І всі разом ми схиляємо голови", - заявив Зеленський.

За словами президента, "Україна вже пройшла 730 днів болю, але водночас і 730 днів надії на найвищу справедливість, яка полягає в тому, що в усіх нас різні історії початку війни, але має бути один фінал цієї війни і буде один фінал - Перемога".

"Згадуючи все, що минуло за ці два роки, розумієш: інакше бути не може. Згадуючи, що вже зробили українці, знаєш: ми точно зможемо. Нам під силу. Нам вдасться. І тут, у цьому місці, якнайкраще розумієш: може не витримати метал, але не українці. Можна спалити літак, але неможливо знищити мрію. Мрію, з якою 730 днів кожен із нас засинає і прокидається, з якою засинаєш ти, ви, всі ми, всі наші громадяни, всі українці", - сказав він.

Глава держави заявив, що сьогодні українці продовжують свою героїчну битву за життя.

"Люди, до яких я завжди звертаюся у зверненнях: "Великий народе великої країни". Неймовірно пишаюся я кожним і кожною. Я захоплююся кожним і кожною. Вірю в кожного і в кожну. Будь-яка нормальна людина хоче, щоб війна скінчилася. Але ніхто з нас не дозволить, щоб скінчилася наша Україна", - зазначив Зеленський.

"Саме тому до слів "завершення війни" ми завжди додаємо "на наших умовах". Саме тому біля слова "мир" завжди звучить "справедливий". Саме тому в майбутній історії біля слова "Україна" завжди стоятиме слово "незалежна", - резюмував президент. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА