19:13 23.02.2024

Питання деблокування кордону з Польщею мають вирішити до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи - Шмигаль

2 хв читати
Питання деблокування кордону з Польщею мають вирішити до 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що питання деблокування кордону з Польщею має бути вирішене раніше 28 березня, інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

"Сьогодні на кордоні з обох боків стоять понад 9 тисяч вантажівок, і це питання треба терміново вирішувати. Тристоронній штаб (Україна, Польща, Єврокомісія - ІФ-У) має працювати цілодобово, і питання блокування кордону має бути вирішене значно раніше, ніж 28 березня, - дати, коли мало відбутися спільне засідання урядів України та Польщі. Інакше Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску", - сказав Шмигаль на кордоні з Польщею в п'ятницю.

Прем'єр зазначив, що запропонований українською стороною підхід із п'яти кроків є справедливим і вигідним для Польщі.

"Україна йде на певні болючі для нас компроміси. Але ми хочемо бути партнерами для ЄС, усіх наших західних сусідів", - підсумував він.

Як повідомлялося, ввечері 23 лютого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що зустріч із польськими урядовцями на кордоні не відбулася. Але Україна пропонує "план взаємопорозуміння" для деблокади кордону з Польщею з п'яти кроків.

22 лютого польський прем'єр-міністр Дональд Туск заявив, що пропонована президентом України Володимиром Зеленським урядова зустріч на кордоні не відбудеться, а 28 березня у Варшаві заплановано зустріч представників урядів Польщі та України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА