15:14 20.02.2024

Генпрокурор про розслідування розстрілу українських військовополонених біля Запоріжжям: Псковська десантна дивізія використовувала бійців як живий щит

1 хв читати
Генпрокурор про розслідування розстрілу українських військовополонених біля Запоріжжям: Псковська десантна дивізія використовувала бійців як живий щит

Слідство встановило, що окупанти так званої Псковської десантної дивізії РФ у грудні минулого року біля Запоріжжям використовували українських полонених бійців як живий щит, один український військовослужбовець загинув, доля ще двох не відома.

"На початку грудня з'явилася інформація про вбивство наших бійців, які здавалися в полон ворогу. За цим фактом також було розпочато розслідування і слідство встановило, що ворог використовував військовополонених українських бійців як живий щит", - розповів генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі національного телемарафону у вівторок.

За його словами, тоді було вбито одного українського військовослужбовця, доля ще двох поки що не відома.

"Уже ідентифіковано підрозділ, імовірно, причетний до цього злочину. За даними слідства, це так звана Псковська 76 штурмова дивізія, яка відома воєнними злочинами, скоєними в Київській області, зокрема в Бучі", - додав генпрокурор.

27 грудня 2023 року прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу окупантами трьох українських військовополонених із Запорізької області, відео якого було оприлюднено в інтернеті.

"За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - повідомляло відомство в телеграм-каналі.

Слідство перевіряло причетність військовослужбовців 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії ПДВ Росії (Псковська десантна дивізія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА