20:28 19.02.2024

110 ОМБ: Росіяни мали евакуювати поранених із "Зеніту", а замість цього - розстріляли

2 хв читати

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, що захищала Авдіївку, повідомила, що росіяни обіцяли здійснити евакуацію поранених українських бійців, які залишилися в оточенні в опорному пункті "Зеніт", натомість розстріляли їх.

"Щодо позиції "Зеніт". Вихід особового складу 110 бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб", - ідеться в повідомленні 110 ОМБ у фейсбуці у понеділок.

Як повідомляється, "через повне оточення опорного пункту "Зеніт" було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених. Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя".

Як зазначається в повідомленні, про те, що трапилося згодом, у бригаді дізналися з ворожих ресурсів - родичі впізнали трьох загиблих, потім стало відомо про ще двох розстріляних. "Про шостого бійця інформація поки що не підтверджена", - зазначено в повідомленні.

"Зс рф – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. За злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь", - наголошується у повідомленні.

"Щирі співчуття родинам полеглих воїнів… Наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. Війна жорстока, ми виборюємо свободу високою ціною", - наголошують у повідомленні 110 бригади.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА