08:18 18.02.2024

Перевага в повітрі, ймовірно, дасть змогу російським військам більш агресивно наступати вздовж лінії фронту

1 хв читати
Перевага в повітрі, ймовірно, дасть змогу російським військам більш агресивно наступати вздовж лінії фронту

Затримка допомоги Заходу може призвести до значних обмежень для української ППО, що може дозволити російським силам повторити підтримку з повітря, яка сприяла наступу Росії в Авдіївці в масштабі України, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В огляді йдеться про те, що українським силам необхідна велика кількість систем ППО, які можуть ефективно вражати російські штурмовики Су-34 і Су-35, що запускають крилаті бомби, щоб зупинити ці удари.

Водночас українські офіційні особи наголосили, що Україна стикається з "критичною нестачею" ракет ППО, а газета "Нью-Йорк Таймс" повідомила 9 лютого, що, за оцінками американських чиновників, запаси українських ракет ППО закінчаться в березні 2024 року без подальшого поповнення коштом західної безпекової допомоги, сказано в огляді.

За висновками ISW, обмежені за ефективністю системи ППО, запаси зенітно-ракетних комплексів, що скорочуються, і тривалі російські ракетні та безпілотні удари по тилових населених пунктах, ймовірно, змусять Україну зробити важкий вибір щодо того, які райони лінії фронту будуть прикриті ППО.

Повторювана тимчасова локалізована і обмежена перевага Росії в повітрі, ймовірно, дозволить військам РФ більш агресивно здійснювати оперативний наступ уздовж лінії фронту, а також проводити великомасштабні авіаційні операції і бомбити українські міста за лінією фронту з руйнівним ефектом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА