21:00 09.02.2024

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства окупантами українських військовополонених у Донецькій області - Офіс генпрокурора

1 хв читати
Правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства окупантами українських військовополонених у Донецькій області - Офіс генпрокурора

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом вбивства окупантами двох українських військовополонених біля с. Кліщіївка Донецької області, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"9 лютого 2024 року в медіа було поширено відео розстрілу українських захисників представниками ЗС РФ під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. На відео з ворожого дрона зафіксовано, що, ймовірно, командир одного з підрозділів армії держави-агресора під час штурму окопів ЗСУ віддає наказ не брати противника в полон", - ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі Офісу генпрокурора.

Зазначається, що під час наступу на позиції окупанти розстріляли одного беззбройного полоненого, який виходив до них із піднятими руками, а також убили другого, кинувши гранату в бліндаж.

В Офісі генпрокурора нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки України (ГУ СБУ) в Донецькій і Луганській областях.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА