13:40 08.02.2024

В Україні 4 особи позбавлені наукових ступенів, 2 відмовилися добровільно і стосовно 11 скасовано рішення про присудження у 2022-2023 рр. - МОН

1 хв читати
В Україні 4 особи позбавлені наукових ступенів, 2 відмовилися добровільно і стосовно 11 скасовано рішення про присудження у 2022-2023 рр. - МОН

В Україні чотирьох осіб позбавлено наукових ступенів, двоє відмовилися добровільно і стосовно 11 осіб скасовано рішення про присудження наукових ступенів у 2022-2023 роках, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Згідно з відповіддю Міносвіти на запит агентства "Інтерфакс-Україна", у 2022 році ухвалено рішення про надання 222 дипломів докторів наук і 447 дипломів кандидатів наук, а у 2023 році - 245 дипломів докторів наук і 224 дипломи кандидата наук.

Водночас у 2022-2023 роках чотири особи позбавлені наукових ступенів: Анна Кузьменко - ступеня доктора філософії з галузі знань "Освіта/педагогіка", Ігор Іваній - ступеня доктора педагогічних наук, Андрій Селегей - ступеня доктора технічних наук, Павло Павлишин - ступеня кандидата технічних наук.

Також у цей період скасовано рішення спеціалізованих вчених рад: про присудження ступеня доктора наук чотирьом здобувачам; про присудження ступеня кандидата наук шести здобувачам; про присудження ступеня доктора філософії одному здобувачу.

Крім того, у міністерстві зазначили, що добровільно від наукового ступеня відмовилися тільки міністр освіти і науки Оксен Лісовий і голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Як повідомлялося, в Україні сім тренерів і тридцять сім спортсменів позбавлені п'ятдесяти чотирьох спортивних звань у 2022-2023 роках у зв'язку з довічною спортивною дискваліфікацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА