18:29 12.01.2024

Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить - Сунак

2 хв читати
Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить - Сунак

Сполучене Королівство не припинить надавати допомогу Україні у війні з Росією, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

"Путін вважав, що зможе підкорити Україну силою за лічені тижні, але зіткнувся зі спробою державного перевороту і був звинувачений як міжнародний воєнний злочинець. Він очолює економіку, сильно ослаблену санкціями, і йому вдалося переконати країни у всій Європі, щоб значно збільшити свої оборонні видатки. Нині він змушений випрошувати зброю в Ірану та Північної Кореї, відчайдушно жертвуючи сотнями тисяч чоловіків у надії, що Україна поступиться або що її друзі підуть. Що ж, Україна не здасться, і Сполучене Королівство ніколи не відступить", - сказав Сунак у своєму виступі на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

Він наголосив, що з кожною випущеною Росією ракетою український народ стає "ще рішучішим, і його почуття національної приналежності стає дедалі сильнішим".

Водночас Сунак акцентував увагу на вже наявних на сьогодні перемогах України у війні з Росією.

"Російські військові значно переважають за чисельністю українські сили, але ви вже повернули собі половину окупованої території. Ви втримали схід, відновили життєво важливі судноплавні шляхи, щоб допомогти прогодувати світ, і дедалі більше перетворити Крим на вразливе місце для Росії, а не на їхню сильну сторону. Ці перемоги засвідчують: Росію можна перемогти в її загарбницькій війні, яка вже втратила майже пів мільйона чоловіків", - зазначив він.

"Історія свідчить, що демократії, які витримують, завжди перемагають. Путін не може зрозуміти, що, навіть убиваючи людей і руйнуючи будівлі, жодна армія ніколи не зможе перемогти свободу вільного народу. І саме тому Україна переможе", - додав прем'єр-міністр Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА