18:09 12.01.2024

НАТО буде сильнішим з Україною - прем'єр-міністр Великої Британії

2 хв читати

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтримав курс України на членство в НАТО й заявив, що Альянс стане від цього сильнішим.

"Сьогоднішня угода (Україна та Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки - ІФ-У) підтримує ваш історичний вибір щодо вступу до НАТО. Я вважаю, що законне місце України – в НАТО. Але річ не лише в тому, яку користь НАТО принесе Україні, йдеться також про те, яку користь Україна принесе НАТО. Ваше розуміння сучасної війни походить не з підручника, а з поля бою, ваші Збройні сили - досвідчені, інноваційні й хоробрі. Україна належить до НАТО, і НАТО буде сильнішим із вами", - сказав Сунак у своєму виступі на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

Він також зазначив, що минулорічний Вільнюський саміт ознаменував важливі кроки України на шляху до членства в НАТО, й акцентував на необхідності бути "ще більш амбітними на Вашингтонському саміті в червні цього року".

"Ми дали вам урочисту обіцянку разом із 30 іншими країнами надати нові двосторонні гарантії безпеки. Сьогодні Велика Британія першою виконала цю обіцянку. Ми з президентом Зеленським щойно підписали нову угоду про безпеку. Якщо Росія коли-небудь знову вторгнеться в Україну, Велика Британія прийде вам на допомогу, надаючи швидку й сталу допомогу у сфері безпеки. Ми надамо сучасне обладнання на суходолі, морі та в небі, санкції проти російської економіки та тісно співпрацюватимемо з союзниками над цим. Вам не доведеться просити, вам не доведеться доводити, що вам це потрібно. Сполучене Королівство буде з вами від першого до останнього моменту", - додав прем'єр-міністр Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА