21:14 11.01.2024

Зеленський назвав пріоритетні для України реформи: Зниження рівня бюрократії, антикорупція, суди, безпека та оборонний сектор

3 хв читати
Зеленський назвав пріоритетні для України реформи: Зниження рівня бюрократії, антикорупція, суди, безпека та оборонний сектор

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами балтійських ЗМІ назвав пріоритетні для впровадження реформи, серед них зниження рівня бюрократії, антикорупція, безпека та оборонний сектор.

"Ми знижуємо рівень бюрократії, але її ще дуже багато. І тут дуже допомагає цифровізація. Ми розуміємо, що інституції дуже роздуті, що Кабмін - роздутий. Але нехай вони (Кабмін - ІФ-У) не бояться, я маю на увазі, що керувати, загалом, такою великою "махіною" дуже складно. А сьогодні завдяки діджиталізації можна робити простіше. Я проводжу багато нарад сьогодні онлайн і це нормально", - заявив він.

Також, на думку Зеленського, Україні необхідно продовжувати реформувати сферу антикорупції та судову систему.

"Усі розуміють, що під час війни в людей запит на справедливість просто неймовірний і ніхто нікому й нічого не збирається прощати. Це теж виклик - щоб максимально все почистити, максимально відійти від бюрократії. Із судами також потрібно все перезавантажувати. Ці процеси розпочато в Україні, але поки що їх не дуже багато", - сказав він.

Крім того, глава держави наголосив, що "безпека в умовах війни - це питання номер 1.

"І тут я хочу сказати, що Україна сьогодні більш реформована, ніж будь-яка держава, яка не в стані війни. Їм пощастило, а ми в цьому питанні номер 1. Це і кіберзахист, бо нам на початку війни поклали сайти і все, що вони (Росія - ІФ-У) хотіли. Але ми змогли захистити частину, а після відновили, а сьогодні з нами їм дуже складно. Усе працює - і банківська система, усі сайти державні та послуги", - зазначив Зеленський.

Зараз Україна, за його словами, починає активно підходити до соціальної інфраструктури з позицій енергетичної автономності. "Школи, університети, лікарні зараз автономні з погляду енергетики через війну, через блекаути. Але ми розуміємо, що має бути енергетична автономність інституцій як приватних, бізнес і безпека для дітей у сфері бомбосховищ", - сказав він.

Також, як зазначив Зеленський, багато програм готує МВС щодо безпеки в місцях із великим скупченням людей. "Тому що війна і зброя на руках", - додав президент.

"І ще одне - реформа оборонного сектору. Усі перевірили, чи може та чи інша держава в разі атаки, я не маю на увазі навіть танки, а, наприклад, дрони - хто може себе захистити? Питання є у всіх країн світу", - заявив Зеленський.

Паралельно він наголосив, що "впровадження реформ не є завданням, яке приходить звідкись згори від тієї чи іншої держави або інституції, від МВФ або ЄС тощо. Реформи - це великий і тривалий процес. Країни в ЄС і НАТО досі проводять реформи. Оскільки це формат розвитку людини, держави, суспільства, просто розвитку світу. Без реформ це неможливо", - резюмував він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА