22:39 04.01.2024

Зеленський і прем'єр Італії обговорили подальшу оборонну співпрацю

2 хв читати
Зеленський і прем'єр Італії обговорили подальшу оборонну співпрацю

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні в телефонній розмові обговорили продовження оборонного співробітництва з акцентом на посилення протиповітряної оборони та спільного виробництва озброєнь.

"Провів розмову з Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Вітаю з початком італійського головування в "Групі семи". Ми цінуємо внесення питань обороноздатності та відновлення України до пріоритетів на 2024 рік. Це потужний сигнал, що демонструє незмінну підтримку України в боротьбі з агресором. Поінформував про масовані російські ракетні удари, постійний терор "шахедами", обстріли прифронтових і прикордонних міст та громад", - написав глава Української держави в телеграм-каналі в четвер.

Зеленський подякував Італії та особисто Джорджії Мелоні за "готовність і надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Це надзвичайно важливо для порятунку життів і забезпечення можливості нормального існування для міст і сіл нашої країни".

Також сторони обговорили й подальші кроки оборонного співробітництва двох країн, зокрема, торкнулися питання оборонної копродукції. "Україна та Італія разом можуть зміцнити захист не тільки наших народів, а й усієї Європи. Це буде вагомий внесок у глобальну безпеку", - переконаний Володимир Зеленський.

"Окрема увага - підготовці зустрічі радників з Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів. Вдячний Італії за незмінну підтримку наших зусиль із відновлення повної сили міжнародного права: наша Формула миру саме заради цього й запропонована", - зазначив президент України.

Зеленський наголосив на підтримці Італією нашої держави на рівні "Групи семи" та в європейських інституціях, а також подякував за підтримку України в її русі до повноправної європейської інтеграції.

"Обговорили з Джорджею і питання фінансової та політичної підтримки України Євросоюзом. Італія з нами в цьому, і це додає впевненості не тільки Україні, а й усім, хто хоче, щоб наша Європа вистояла проти російських ударів", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА