21:16 27.12.2023

Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

2 хв читати
Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає незаслуженою критику України з боку верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка з приводу законопроєкту №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ) та контрольованих із Російської Федерації.

"Пан верховний комісар вважається у світі одним із найавторитетніших правозахисників, тому він і обіймає таку посаду. За цим прикладом я не вважаю, що ми заслужили на будь-яку критику. Тому що навіть ті дефініції, які використав пан Тюрк, що начебто цим законопроєктом ми заборонили одну з конфесій в Україні... Але це ж неправда", - сказав омбудсмен в ефірі національного телемарафону "Єдині новини UAразом" у середу.

Лубінець уточнив, що законопроєкт №8371 спрямований на те, щоб надати можливість Державній службі з етнополітики та свободи совісті звернутися "з подібною позовною заявою, і виключно український суд може це вирішити, але законопроєкт цього не вирішує".

"На мою думку, станом на зараз в Україні не відбувається жодного порушення прав вірян", - наголосив український омбудсмен.

Водночас він додав, що важливіше, щоб міжнародні інституції, створені для захисту прав людей у світі та в Україні зокрема, ефективно працювали.

Раніше верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк заявив, що ухвалений у першому читанні законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із РПЦ, не відповідає міжнародному законодавству про захист прав людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА