02:36 11.12.2023

Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині та закликав об'єднатися всіх українців у Латинській Америці

2 хв читати
Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині та закликав об'єднатися всіх українців у Латинській Америці

Допоки ми не переможемо в цій війні, прошу об'єднатися всіх українців у Латинській Америці, сказав президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками української громади в Аргентині, повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

Зеленський відзначив тепле ставлення до України в Аргентині, зокрема сигнали підтримки з боку нового президента країни Хав'єра Мілея. Він також висловив сподівання, що така чітка позиція Аргентини вплине на загальну політичну підтримку України в цьому регіоні, що позначиться, зокрема, і на підтримці українських резолюцій на майданчику ООН.

"Важливо, щоб такий потужний голос Латинської Америки, як голос Аргентини, голос Парагваю, Уругваю, Еквадору, - щоб усі вони були на нашому боці. І я радий, що це так", - зазначив президент.

За його словами, українська сторона отримала підтвердження від Аргентини щодо долучення до реалізації Формули миру, зокрема участі в четвертій зустрічі на рівні радників з національної безпеки, яка відбудеться в січні.

"Друге, над чим ми працюємо, - щоб ми могли організувати саміт Україна - Латинська Америка.Ми хочемо об'єднати голоси Латинської Америки довкола підтримки України і нашої чіткої позиції щодо прагнення до справедливого миру і засудження агресії Росії. Ми почули сьогодні підтримку з боку аргентинського Президента. Будемо думати, як і коли все це організовувати", - розповів Зеленський.

Водночас він зазначив, що в умовах повномасштабної російської війни Україна потребує консолідації та збереження політичної підтримки з боку держав світу."Нам потрібне об'єднання...Треба зробити так, щоб у Латинській Америці наші спільноти були об'єднані. Важлива присутність нашої нації в тій чи іншій державі, і вона як невід'ємна частина суспільства завжди має вплив на політику держави", - сказав Зеленський.

"Тому я хочу попросити вас знайти додаткові інструменти, щоб об'єднати українців у Латинській Америці, доки ми не закінчимо війну і не переможемо", - звернувся він до представників української громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА