20:14 05.12.2023

В ЄС є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів про членство з Україною - Кулеба

2 хв читати
В ЄС є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів про членство з Україною - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Європейському Союзі є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів з Україною про вступ до ЄС.

На пресконференції з главою МЗС Нідерландів Ганке Гердіною Йоганетт Брюїнс Слот, яка прибула до Києва, Кулеба повідомив, що однією з головних тем зустрічі була підготовка до засідання Ради ЄС наступного тижня, на якому очікується ухвалення "історичного" рішення про початок переговорів з Україною.

"Ви всі перебуваєте в інформаційному просторі й бачите напругу, яку створює Угорщина навколо цього питання. Головне, що українці мають розуміти, - над кожним результатом треба багато працювати. Ніщо не дається просто так. Друге: у Європейському Союзі є абсолютна більшість, яка підтримує відкриття переговорів про членство з Україною", - сказав міністр.

Він також поінформував, що "сьогодні отримав запевнення, що Нідерланди підтримуватимуть це рішення й лобіюватимуть його ухвалення на засіданні Європейської Ради".

"Ми вдячні за це", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що на засіданні Європейської Ради в грудні очікується ще низка важливих рішень, зокрема щодо 12-го пакета санкцій проти РФ, а також ухвалення європейського інструменту фінансування для України та рішення про використання заморожених російських активів.

"І на цю Єврораду, яка відбудеться наступного тижня, окрім рішень, пов'язаних з Україною, будуть виносити рішення, пов'язані з іншими країнами, важливими питаннями функціонування ЄС. Тому засідання буде непросте. Але маємо підстави вважати, що врешті-решт рішення, які необхідні для забезпечення макрофінансової підтримки України, будуть ухвалені", - сказав він.

8 листопада Європейська комісія рекомендувала Європейській Раді розпочати з Україною переговори про членство в ЄС. Остаточне рішення про початок переговорів ухвалюватимуть глави держав і урядів на грудневому засіданні Європейської Ради, яке відбудеться 14-15 грудня в Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА