19:26 03.12.2023

Ізраїльські сухопутні війська, ймовірно, діють на півдні Сектора Гази

2 хв читати

Сухопутні війська Ізраїлю, ймовірно, проводять операції в південній частині Сектора Гази, повідомляє в неділю The Times of Israel.

Зокрема, у соцмережах з'явилися кадри з ізраїльськими танками на трасі Салах ад-Дін - основній транспортній артерії, що з'єднує північ і південь анклаву - між містами Хан-Юніс і Дейр-ель-Балах.

Однак, уточнює видання, офіційного підтвердження цієї інформації від Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) немає. Водночас угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад" стверджували, що їхні загони вели в неділю бої з ЦАХАЛ на північний схід від Хан-Юніса.

Раніше стало відомо, що ізраїльські військові в неділю розширили на місто Хан-Юніс - друге за величиною в Секторі Гази - і його околиці зону, жителям якої наказано евакуюватися.

Також у неділю ізраїльська влада оголошувала повітряну тривогу в Ашкелоні та низці населених пунктів біля Сектора Гази, з анклаву фіксувалися пуски ракет.

Крім того, ліванський рух "Хезболла" повідомляв, що атакував протитанковою ракетою транспорт ЦАХАЛ біля ізраїльського населеного пункту Бейт-Хіллель. У медичному центрі в місті Цфат згодом повідомили, що до них надійшли 11 осіб, які дістали легкі поранення внаслідок цієї атаки.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб. У відповідь Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС. За останньою інформацією палестинського МОЗ, у Секторі Гази загинуло понад 15 тис. осіб, понад 40 тис. дістали поранення. Однак міністерство не уточнює, хто із загиблих належить до мирних жителів, а хто до членів воєнізованих груп.

Бойові дії в Газі поновилися 1 грудня після того, як сторонам не вдалося домогтися продовження семиденного перемир'я. Канцелярія ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньягу звинуватила ХАМАС у порушенні умов угоди про перемир'я, оскільки бойовики угруповання здійснили пуски ракет по Ізраїлю і припинили звільнення ізраїльтян, які перебувають у заручниках.

Загалом за сім днів перемир'я ХАМАС звільнив 104 заручники: 80 ізраїльтян і 24 іноземці. Ізраїль, зі свого боку, випустив на свободу 240 палестинських в'язнів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА