17:42 01.12.2023

Зеленський у День працівників прокуратури: Україна зможе забезпечити справедливу відповідальність для всіх тих, хто приніс війну і терор на нашу землю

2 хв читати
Зеленський у День працівників прокуратури: Україна зможе забезпечити справедливу відповідальність для всіх тих, хто приніс війну і терор на нашу землю

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю в присутності генерального прокурора України Андрія Костіна та генерального прокурора Литви Ніди Грунскене вручив українським прокурорам державні нагороди з нагоди їхнього професійного свята.

"Сьогодні професійний день тих людей, чия робота - це юридичний фундамент захищеності прав і свобод громадян України, інтересів держави та суспільства - і в мирний час, і, тим паче, під час війни. Такий фундамент має бути максимально міцним. Насамперед для того, щоб Україна могла потужно і ґрунтуючись на фактах захищати правду про цю війну, про російську агресію, про терор і злочини окупантів", - заявив президент.

Він наголосив, що "якість роботи українських прокурорів, слідчих, детективів, експертів, криміналістів - це незворотність покарання Росії за злочини, скоєні проти України та українців".

"Я не сумніваюся, що Україна може захистити й захистить свою незалежність. Я так само не сумніваюся, що Україна зможе забезпечити справедливу відповідальність для всіх тих, хто приніс війну і терор на нашу землю. І наша держава обов'язково забезпечить відповідні процеси на всіх рівнях, зокрема завдяки вашій роботі", - заявив Зеленський.

Глава держави побажав працівникам прокуратури максимальної ефективності та зосередженості саме на тих результатах, які об'єктивно необхідні суспільству, а також вручив державні нагороди.

Президент також нагадав, що на сьогодні задокументовано понад 110 тисяч воєнних злочинів РФ на території України. При цьому він особливо відзначив хорошу результативність у співпраці органів прокуратури України та Міжнародного кримінального суду.

Крім того, Зеленський відзначив оперативність працівників прокуратури у встановленні осіб, відповідальних за надання злочинних наказів у середовищі російського політичного керівництва, та результативність спільної з правоохоронними органами роботи щодо підсанкційних осіб, зокрема російських.

Глава держави також висловив подяку прокурорам, які сприяють поверненню викрадених і депортованих Росією дітей назад в Україну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА