17:31 14.11.2023

США нададуть $1 млн Міжнародному центру з розслідування злочину агресії проти України

1 хв читати
США нададуть $1 млн Міжнародному центру з розслідування злочину агресії проти України

Державний департамент США надасть $1 млн для підтримки діяльності Міжнародного центру з розслідування злочину агресії проти України (ICPA), який було створено в Гаазі при Євроюсті.

"У рамках нашої непохитної прихильності територіальній цілісності та суверенітету України, а також сприянню всеосяжному правосуддю та притягненню до відповідальності за міжнародні злочини проти України та її народу Державний департамент США надасть $1 млн Міжнародному центру з розслідування злочину агресії проти України, який було створено в Гаазі при Євроюсті за підтримки Єврокомісії", - ідеться в повідомленні на сайті Держдепартаменту.

ICPA сприятиме розслідуванню війни Росії, надаючи Україні та країнам-партнерам майданчик для співпраці у створенні максимально переконливих доказів для майбутнього судового переслідування.

"Прокурори з різних правових систем, включно з нашими, вже працюють разом в ICPA, щоб зібрати й поділитися ключовими доказами, а також провести надійні та незалежні розслідування", - додали в Держдепі.

США також закликали інших підтримати ICPA й зробити свій внесок у міжнародні зусилля щодо забезпечення справедливості для України та відповідальності за війну Росії.

Як повідомлялося, 3 липня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про початок роботи Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії РФ проти України (ICPA).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА