16:38 14.11.2023

Держава повернула з тимчасового користування 18 об'єктів заповідника "Чернігів стародавній" - Мінкультури

1 хв читати
Держава повернула з тимчасового користування 18 об'єктів заповідника "Чернігів стародавній" - Мінкультури

Держава повернула з тривалого тимчасового користування 18 об'єктів Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній", повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" завершила свою роботу. Комісія оглянула 18 об’єктів, зокрема такі пам’ятки національного значення, як: комплекс споруд Єлецького монастиря XII-XVII ст., комплекс споруд Троїцького монастиря XVII-XVIII cт., Спасо-Преображенський собор ХІ ст., які перебували в користуванні УПЦ МП, а також П’ятницьку церкву XII ст. та Катерининську церкву XVIII ст.", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що, за висновком комісії, деякі з обстежених пам'яток перебувають у незадовільному стані.

Зокрема, комплексних ремонтно-реставраційних робіт потребують національні святині: Спасо-Преображенський собор, Троїцький собор, Успенський собор Єлецького монастиря, а також на ремонтно-реставраційні роботи чекають монастирські дзвіниці та споруди Введенської церкви і Архієрейського будинку, келії Троїцького монастиря, Мури з брамами та баштами Єлецького монастиря.

Крім того, наголошується, що в Спасо-Преображенському і Троїцькому соборах необхідно виконати консерваційно-реставраційні роботи стінописів та іконостасів.

"Комісія передала на підписання виконувачу обов’язків директора Заповідника Андрію Лісовому акт приймання-передачі державного майна Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній", яким підтверджує передачу державного майна у користування заповідника – загалом 18 об’єктів", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА