22:14 30.10.2023

Вірусний гепатит А виявили ще в п'яти громадах Вінницької області

2 хв читати
Вірусний гепатит А виявили ще в п'яти громадах Вінницької області

Департамент охорони здоров'я Вінницької обласної військової адміністрації повідомляє, що випадки гепатиту А виявили в Могилів-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині, загальна кількість захворілих на сьогодні складає як мінімум 143 особи, з них 23 дитини, повідомляє фейсбук-сторінка департаменту в понеділок.

"На сьогодні найбільше пацієнтів ми маємо в Клінічному центрі інфекційних хвороб - 89 із підтвердженим діагнозом та 12 із підозрою на гепатит А. У міській клінічній лікарні 31 пацієнт із підтвердженим діагнозом та один із підозрою. У дитячій обласній інфекційній лікарні є 23 дитини, у яких підтвердили діагноз і троє з підозрою. Усі пацієнти середнього ступеня тяжкості. Важких немає", - каже заступниця директорки департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

У вихідні на Вінниччині працювала команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, щоб вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування.

"На підставі проведених епідрозслідувань визначили щонайменше 4 можливих фактори, що вказують на джерело інфекції", - резюмує повідомлення.

Однак, як повідомляється, поки що джерело інфікування встановити не вдалося. Так само, як повідомляють місцеві ЗМІ, у Вінниці вирішили тимчасово обмежити продаж товарів домашнього виробництва на ринках і посилили заходи з дезінфекції громадських місць.

Раніше повідомляли про 141 підтверджений випадок вірусного гепатиту А у Вінниці.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА