13:11 24.10.2023

Біля Кремінної загинув лідер "Європейської солідарності" в Шосткинському районі Сумської області Мирослав Ляшок

2 хв читати

У бою проти окупантів біля Кремінної Луганської області загинув депутат районної ради, лідер "Європейської солідарності" в Шосткинському районі Сумської області Мирослав Ляшок, повідомляє пресслужба.

"Незважаючи на свій молодий вік, Мирослав був справжнім патріотом, жив і боровся за Україну. Розпочав свій подвижницький рух за Свободу і Незалежність нашої Батьківщини ще на Майдані. Він один із перших підняв прапор України з написом "ШОСТКА" на Сході, під кулями окупантів", - ідеться в повідомленні.

Лідер партії "Європейська солідарність" і п'ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що Мирослав Ляшок у 2014 році пішов добровольцем захищати рідну країну від російських окупантів, а в перший день повномасштабного вторгнення той повернувся до лав ЗСУ.

"Все почалося з Революції гідності. А вже у 2014 добровольцем пішов боронити країну. В мирному житті боровся проти "пʼятої колони", ОПЗЖ. А коли 24 лютого пролунали вибухи вже в його рідному місті - він знову взяв до рук зброю та повернувся до лав Збройних сил. Тримав оборону на рідній Сумщині, потім на Сході", - написав Порошенко.

Порошенко висловив співчуття рідним загиблого і наголосив, що Україна помститься РФ за це.

"Він загинув, але залишається непереможеним. Щирі співчуття дружині, яка чекає дитину. Співчуття всій сімʼї, рідним та нашій родині "Європейської солідарності". Памʼять про тебе назавжди у наших серцях. Помстимося виродкам", - наголосив Порошенко.

У свою чергу співголова фракції у Верховній Раді Ірина Геращенко зазначила, що це дуже важка втрата.

"Наш "ЄС"-дім руйнується. Й ніколи не буде таким, як раніше. В нашому офісі – портрети в чорних рамках, з яких на нас дивляться наші друзі, зовсім юні, які мали жити, ростити дітей і будувати Україну. Дуже важко сприйняти цю втрату. Найщиріші співчуття родині Мирослава. Памʼятаємо Його. Світлая, вічная памʼять", - написала Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА