15:50 18.10.2023

Кулеба про атаку ХАМАС на Ізраїль: РФ зацікавлена в розв'язанні нової війни, сподівається, що наші союзники відвернуться

1 хв читати
Кулеба про атаку ХАМАС на Ізраїль: РФ зацікавлена в розв'язанні нової війни, сподівається, що наші союзники відвернуться

РФ сподівається, що союзники України відволічуться через ситуацію в Ізраїлі, також Кремлю вигідна ще одна криза біженців у Європі та посилення свого найближчого союзника - Ірану, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Справа не в конкретних доказах, просто подивіться, хто зацікавлений у розв'язанні нової війни. Росія. Вона сподівається, що наші союзники відвернуться. І РФ могла б використати ще одну кризу біженців у Європі. Зрештою, Путін зацікавлений у посиленні Ірану, свого найближчого союзника", - сказав Кулеба в інтерв'ю італійському виданню Repubblica, відповідаючи на запитання про наявність доказів, що за атакою ХАМАС на Ізраїль стоїть РФ.

Також міністр наголосив, що Україна та Ізраїль - два театри однієї війни, бо дійові особи по інший бік фронту одні й ті самі. Також він висловив упевненість у продовженні підтримки союзниками Києва. Зокрема, очільник МЗС нагадав, що було отримано запевнення уряду США, включно з президентом Джо Байденом, що підтримка України в боротьбі з російською агресією залишиться пріоритетом протягом усього терміну повноважень.

"Хоча Україна тимчасово більше не фігурує в заголовках новин через те, що відбувається в Ізраїлі, вона, як і раніше, перебуває на першій шпальті порядку денного міжнародної безпеки", - сказав Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА