07:32 14.10.2023

Україна запускає платформу даних про воєнні ризики за підтримки Marsh McLennan

3 хв читати

Україна за підтримки міжнародного брокера з перестрахування Marsh McLennan 12 жовтня запустила платформу даних, що дає змогу страховикам, інвесторам і урядам аналізувати воєнні ризики в країні, повідомляється на сайті Marsh McLennan.

Також наголошується, що підтримка уряду України була надана в розробці і тестуванні платформи для підтримки відновлення і трансформації країни.

Платформа об'єднує докладні карти даних, пов'язаних із війною в Україні (включно з окремими подіями, пов'язаними з бойовими діями Росії, як-от ракетні атаки, удари безпілотників або обстріли) з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року.

Вона вміщує в себе детальну інформацію про частоту і тип атак за місцем розташування, часом, а також додаткову інформацію про типи атакованих активів, рівень завданих збитків.

"Українська платформа даних, перша свого роду, дає можливість світовій страховій та інвестиційній спільноті, а також урядам отримувати дані для набагато більш точної оцінки ризиків і створення більшої впевненості в інвестиціях", - зазначає президент і генеральний директор Marsh McLennan Джон Дойл, слова якого наведені в повідомленні.

Згідно з ним, платформа показує, що 2023 року до 1 жовтня в 76% населених пунктів України не було пов'язаних із війною інцидентів, тоді як еквівалентний показник із часу початку вторгнення 24 лютого 2022 року становив 66%.

Ці цифри, зазначає брокер, демонструють прогрес, досягнутий Україною за останній рік. Ще 9% населених пунктів 2023 року були громадами з низьким рівнем надзвичайних подій, переживши лише один інцидент, пов'язаний із війною.

Аналіз показує, що бойові дії були зосереджені на певному наборі українських громад: 9% населених пунктів зазнали інтенсивного обстрілу, 6% - це громади, розташовані далеко від лінії фронту, які стали мішенню російських атак. Це також говорить про те, що з часу початку вторгнення Україна повернула 101 колись окупований населений пункт.

"У 76% населених пунктів України цього року не було інцидентів, пов'язаних із війною. Це свідчить про те, що більша частина України зараз відкрита для інвестицій", - зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, який керує платформою, чиї слова також наведені у пресрелізі.

Запуск цієї платформи відбувся слідом за заявою про зобов'язання Marsh McLennan працювати з урядом України над наданням послуг на безоплатній основі для створення платформи для консолідації та аналізу даних для прозорої оцінки військових ризиків в Україні.

Платформа агрегує дані, отримані від поліції, військових, служб безпеки, рятувальних служб, транспортних служб, державних установ та інших джерел.

Marsh McLennan - провідна фірма у світі, що надає професійні послуги в сфері ризиків, стратегії та персоналу, допомагає клієнтам у 130 країнах орієнтуватися у дедалі динамічнішому і складнішому середовищі за допомогою чотирьох провідних компаній на ринку. Штат налічує близько 85 тис. співробітників компанії. Її річний дохід перевищує $20 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА