17:28 11.10.2023

Українські сили мали успіхи в районі Андріївки, Кліщіївки та Бахмута

2 хв читати
Українські сили мали успіхи в районі Андріївки, Кліщіївки та Бахмута

На бахмутському напрямку триває наступальна операція на південь від міста Бахмута, там є успіхи в районі Андріївки, Кліщіївки та Бахмута, повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наші захисники продовжують витісняти ворогів і закріплюватися на нових позиціях. 504 обстріли здійснив ворог на цьому напрямку, використовуючи різні реактивні системи, системи залпового вогню, артилерійські системи, ствольні. Також використовує активно міномети, танки, різного типу гранатомети", - розповів Євлаш.

Він поінформував, що вісім бойових зіткнень відбулося на цьому напрямку, під час яких було ліквідовано 242 окупантів, іще один потрапив у полон. Крім того, чотири рази противник використовував авіацію.

У свою чергу українським воїнам вдалося знищити 10 танків різних типів, чотири бойові броньовані машини, одну БМП і одну МТ-ЛБ, ще по одній гарматі МСТА-С, МСТА-Б, одну 152-мм гармату Д-20 і дві гармати Д-30. Також, як повідомив Євлаш, було знищено протитанкову гармату 100 мм МТ-12 "Рапіра" та ще шість автомобілів, якими противник підвозив різного типу постачання, чотири склади з боєприпасами та один РЕБ "Леєр-2".

Окрім цього, воїнам із ПЗРК вдалося завдати вогневого ураження по безпілотних літальних апаратах ZALA, "Орлан". Ще 17 FPV-дронів було знищено.

"Ситуацію у смузі відповідальності Східного угруповання військ продовжують контролювати сили оборони України", - наголосив речник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА