11:55 10.10.2023

Понад 120 військових загинули в боях із ХАМАС - армія оборони Ізраїлю

1 хв читати

Щонайменше 123 ізраїльських солдати стали жертвами бойових дій між Ізраїлем і палестинськими бойовиками ХАМАС, повідомляє видання Haaretz із посиланням на представника армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніеля Хагарі.

За його даними, ще приблизно 50 військових бойовики взяли в заручники і перевезли в Сектор Гази.

Хагарі додав, що Ізраїль кожні чотири години завдає авіаударів по анклаву.

Зі свого боку, ВПС Ізраїлю повідомили, що повернули з Європи сотні ізраїльських військовослужбовців для участі в бойових діях.

"Сьогодні транспортні літаки ізраїльських ВПС повернули до Ізраїлю сотні бійців ЦАХАЛ, які були за кордоном, щоб вони взяли участь в операції "Залізні мечі", - йдеться в повідомленні ВПС у соцмережі X (твіттер).

Зазначається, що перекидання військових з Європи відбулося в межах зусиль ЦАХАЛ із мобілізації додаткових сил для бойових дій проти ХАМАС.

Із Сектора Гази 7 жовтня було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Палестинські бойовики вантажівками і парапланами проникли з Гази на ізраїльську територію. У відповідь Ізраїль оголосив про початок операції "Залізні мечі". Ізраїльська влада офіційно заявила, що країна перебуває у стані війни.

Раніше Ізраїль повідомляв про 900 убитих солдатів і мирних жителів, а палестинська влада - про 700 загиблих у Секторі Гази і на Західному березі річки Йордан.

Джерело: https://www.haaretz.com/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА