15:17 09.10.2023

Авіакомпанії Європи та США скасували рейси до Ізраїлю, Emirates і Turkish Airlines продовжують польоти

2 хв читати
Авіакомпанії Європи та США скасували рейси до Ізраїлю, Emirates і Turkish Airlines продовжують польоти

Європейські та американські авіакомпанії скасовують польоти до Ізраїлю і з Ізраїлю у зв'язку з різким загостренням ситуації в регіоні.

Група Lufthansa, до якої, крім однойменної авіакомпанії, входять Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines і Eurowings, оголосила про скасування рейсів до Тель-Авіва і з нього для всіх своїх авіаперевізників до кінця дня понеділка.

"Ми постійно стежимо за ситуацією з безпекою в Ізраїлі і перебуваємо в тісному контакті з владою, - заявив представник Lufthansa, слова якого наводить Market Watch. - Безпека наших гостей і членів екіпажу є пріоритетом для Lufthansa".

Air France-KLM, easyJet Plc, Wizz Air Holdings, а також португальські TAP Air Portugal і ITA Airways, також скасували рейси до Тель-Авіва і з нього до кінця дня 9 жовтня.

Авіакомпанія British Airways, що є частиною International Consolidated Airlines Group (IAG), як і раніше, здійснює польоти до Ізраїлю, але коригує час рейсів.

"Ми продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією в Ізраїлі та запровадили гнучку політику бронювання, що дає змогу нашим клієнтам змінювати дати польотів безоплатно, якщо вони того забажають", - повідомив представник компанії.

Серед інших компаній, які продовжують літати до Тель-Авіва, - Emirates, Fly Dubai, а також Turkish Airlines та ізраїльські El AI Israel Airlines і Pegasus Hava.

Американські авіакомпанії Delta Air Lines, United Airlines Holdings Inc. і American Airlines Group Inc. призупинили польоти до Тель-Авіва.

Згідно з даними Flightradar24.com, у неділю авіакомпанії скасували загалом менше ніж половину рейсів до Тель-Авіва.

У суботу із Сектора Гази було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Десятки бойовиків радикального палестинського угруповання ХАМАС на вантажівках і парапланах проникли з Гази на територію Ізраїлю.

Кількість загиблих в Ізраїлі від атак палестинських бойовиків перевищила 600 осіб. Серед загиблих - мирні жителі та десятки поліцейських і військових. Понад 2000 осіб поранено. Ізраїльська влада вважає, що палестинські бойовики захопили щонайменше сотню заручників на ізраїльській території і відвезли їх у Газу.

Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції "Залізні мечі" у зв'язку з масштабними атаками ХАМАС. Влада Ізраїлю офіційно перевела країну в стан війни.

Акції Deutsche Lufthansa втрачають у ціні 3,4% на торгах у понеділок, Air France-KLM - 4,3%, easyJet - майже 5%, Wizz Air - 0,1%. Вартість паперів Delta Air Lines опустилася на 3%, United Airlines - на 2,2%, American Airlines - 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА