10:18 09.10.2023

СБУ викрила агента РФ, який вдавав рятувальника, щоб коригувати ворожі удари по Одесі

1 хв читати
СБУ викрила агента РФ, який вдавав рятувальника, щоб коригувати ворожі удари по Одесі

Контррозвідка Служби безпеки України в результаті багатоетапної спецоперації затримала в Одесі ще одного агента головного управління генштабу РФ (відомого як ГРУ), який коригував російські повітряні атаки по місту та розвідував локації сил оборони на території Одеської області.

"Для маскування злочинної діяльності зловмисник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів. Встановлено, що під виглядом рятувальника він прибував на місця «прильотів» нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та «звітував» про це воєнній розвідці рф. За наявними даними, одержані розвіддані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі. Крім того, російський агент виконував ще одне завдання – намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 29-річний житель Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званого ленінського комуністичного союзу молоді. Також він був "зв'язковим" агента-спецпризначенця ФСБ, якого СБУ вивела з молдовського Придністров'я і затримала в Одеській області.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення, наголосили у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА