12:27 07.10.2023

МЗС України засудило терористичні атаки на Ізраїль

2 хв читати
МЗС України засудило терористичні атаки на Ізраїль

Міністерство закордонних справ України виступило із засудженням нападу на Ізраїль вранці в суботу, 7 жовтня.

"Україна рішуче засуджує терористичні атаки на Ізраїль, зокрема ракетні обстріли мирного населення Єрусалима і Тель-Авіва. Ми висловлюємо підтримку Ізраїлю в його праві на захист себе і свого народу", - зазначено в повідомленні в соцмережі X (раніше - Twitter).

У ЄС також заявили про солідарність з Ізраїлем у зв'язку з нападом ХАМАС. "ЄС висловлює солідарність з Ізраїлем у цей важкий час", - написав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у соцмережі X.

"Ми беззастережно засуджуємо атаки ХАМАС. Це жахливе насильство треба негайно припинити. Тероризм і жорстокість нічого не вирішують", - додав він.

Як повідомила газета The Times of Israel, "палестинські терористи в секторі Гази в суботу вранці завдали ракетного удару по південних і центральних районах Ізраїлю". Також стало відомо, що десятки палестинських бойовиків на вантажівках і парапланах проникли із сектора Гази на територію Ізраїлю. У ХАМАС згодом стверджували, що захопили 35 ізраїльських громадян.

Водночас глава військового крила ХАМАС Мухаммад Деф заявив, що рух випустив по Ізраїлю 5 тис. ракет, ознаменувавши початок операції "Потоп Аль-Акси".

Зі свого боку армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції "Залізні мечі" у зв'язку з масштабними атаками ХАМАС.

Представник армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі повідомив, що по Ізраїлю було випущено понад 2,2 тис. ракет, а бойовики ХАМАС просочилися в країну суходолом, повітрям і морем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА