20:46 05.10.2023

КМДА: Заяви прокуратури про повернення ПДВ під час закупівлі генераторів є маніпулятивними і є черговим кроком у системному тиску на посадових осіб міста

2 хв читати
КМДА: Заяви прокуратури про повернення ПДВ під час закупівлі генераторів є маніпулятивними і є черговим кроком у системному тиску на посадових осіб міста

Київська міська державна адміністрація (КМДА) виступила із заявою, в якій назвала маніпулятивними заяви міськпрокуратури щодо повернення ПДВ при придбанні генераторів для столиці та вважає їх "черговим кроком у системному й тривалому тиску на посадових осіб міста".

"Заяви прокуратури маніпулятивні: Департамент муніципальної безпеки самостійно ініціював повернення коштів ПДВ у рамках процедури придбання генераторів", - ідеться в заяві КМДА на офіційному сайті в четвер.

Як зазначається, "департамент муніципальної безпеки КМДА самостійно та відповідно до встановленої законом процедури ініціював повернення коштів ПДВ до міського бюджету в рамках закупівлі генераторів для роботи пунктів обігріву. Комерційна установа в добровільному порядку повернула першу частину коштів".

Тож заява "Київської прокуратури", що кошти повернуто начебто після їхнього втручання, є свідомою маніпуляцією та черговим кроком у системному й тривалому тиску на посадовців міста. Насамперед, на фахівців, відповідальних за життєзабезпечення міста", - наголошується в заяві КМДА.

Як зазначається, торік департамент муніципальної безпеки КМДА "здійснив придбання критично необхідного обладнання - генераторів, які забезпечили роботу пунктів обігріву в столиці. Однак комерційна установа не виконала коригування ціни. Відсутність генераторів мала б критичні наслідки, адже йшлося про здоров'я та безпеку людей. Тож департамент уклав договір на придбання генераторів і паралельно поінформував про це Держаудитслужбу, розпочавши процедуру повернення коштів".

Крім того, додають у КМДА, "департамент неодноразово повідомляв правоохоронні органи про здійснення організаційно-правових заходів щодо повернення зазначених коштів, а також підготував проєкт позовної заяви до Господарського суду міста Києва щодо стягнення коштів з комерційної установи. Кошти в розмірі 1,8 млн грн було повернуто комерційною установою в добровільному порядку".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА