20:15 01.10.2023

Група "Ковальська", яка виготовила мостові балки для Дегтярівського шляхопроводу, готова до будь-якої перевірки - Пилипенко

2 хв читати

Група "Ковальська", яка виготовила мостові балки для Дегтярівського шляхопроводу, готова до будь-якої перевірки, повідомив генеральний директор групи Сергій Пилипенко.

Як повідомлялося, 30 вересня, у Києві на вул. Олександра Довженка група компаній RDS на замовлення КК "Київавтодор" у рамках реконструкції Дегтярівського шляхопроводу виконувала роботи з облаштування балок прогонової частини. Під час виконання монтажу 7-ї балки в проєктне положення та втратила свою стійкість і призвела до падіння інших 6-ти балок прогонової будови. Мостові балки на замовлення групи компаній RDS у рамках цього проєкту виготовила ПБГ "Ковальська".

"Ми готові до будь-якої перевірки і сприятимемо максимально, щоб будівництво шляхопроводу було завершене не пізніше запланованих термінів", - прокоментував Пилипенко ситуацію у фейсбуці у неділю ввечері.

Він повідомив, що балки мостові БМ-36 виготовлені відповідно до проєктної документації та сертифіковані; кожна конструкція отримала документ про якість, затверджений Незалежною мостовою інспекцією України.

"Ці балки в проєктній позиції здатні витримувати навантаження у 90 тонн - це на 30% більше проєктного навантаження, що доведено протоколами досліджень фізико-механічних властивостей конструкції. Всі балки були завантажені й доставлені на будівельний майданчик, підрядник з виконання робіт прийняв продукцію. Весь процес завантаження та доставки балок був задокументований. Інцидент з руйнуванням стався саме під час монтажу сьомої балки, коли шість уже знаходились у проєктній позиції", - повідомив Пилипенко.

За його словами, наявні дані огляду та свідчення говорять про те, що проблема виникла саме під час монтажу балки, яка з невідомих причин втратила проєктне положення, по ходу збиваючи сусідні. Вибір способу монтажу визначається підрядником, в даному випадку RDS, на основі проекту виконання робіт де чітко визначено тип механізмів, технологія підйому і встановлення з супровідними розрахунками.

Він нагадав, що група "Ковальська" десятки років виробляє залізобетонні конструкції, зокрема переднапружені мостові балки.

"На залізобетоні "Ковальської" тримаються тисячі споруд та об'єктів інфраструктури, зокрема мостів і шляхопроводів, по всій країні. Якість та надійність конструкцій є найвищим пріоритетом в нашій діяльності. У нас немає жодних сумнівів у міцності бетону, виконання армування згідно проекту та дотримання технології виробництва", - зазначив він.

Пилипенко наголосив, що компанія готова до будь-яких перевірок.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА