10:02 28.09.2023

Форум оборонних індустрій відбудеться за кілька днів у Києві - глава МЗС України

2 хв читати
Форум оборонних індустрій відбудеться за кілька днів у Києві - глава МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що вже найближчими днями в Києві відбудеться Форум оборонних індустрій, участь у якому підтвердили понад 165 компаній із різних країн світу.

"За кілька днів ми проводимо в Києві Форум оборонних індустрій. Це наша ініціатива, бо ми розуміємо, що потрібно думати стратегічно і не можна забезпечувати сталість постачань тільки за рахунок складів. Потрібно забезпечувати за рахунок нарощування виробництва, насамперед в Україні. Ми працюємо разом із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Камишіним і міністром оборони Умєровим для того, щоб максимально отримати у цьому синергію і результат", - сказав Кулеба в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як розповів очільник МЗС, перший український Форум оборонних індустрій збере в Києві представників не лише європейських компаній, а й з інших частин світу.

"Оскільки всі відчувають вигоду від цього: тому що ти виробляєш щось з Україною, зміцнюєш Україну, отримуєш досвід до бойового використання цієї зброї і можеш її ще більше вдосконалювати, підвищувати її вартість, плюс втілювати спільні технологічні проєкти. Ми просто, в гарному сенсі цього слова, влучили в "живий нерв" світової політики, бо, на жаль, є часи розброюватися, а є часи озброюватися. І світ наразі перебуває у фазі, коли доводиться озброюватися, тому що є такі персонажі, як Путін, які живуть категоріями війни, а не миру", - наголосив Кулеба.

За його словами, ідея форуму народилася в МЗС іще навесні цього року, і нині за дорученням президента України МЗС, Мінстратегпром і Міноборони однією командою працюють над організацією цього заходу. Він додав, що "це приклад реальної командної роботи трьох міністерств в інтересах оборони України".

"Основний фокус наразі, безумовно, на компаніях, на підписанні ними контрактів, на створенні альянсів. І тут робота Мінстратегпрому і Міноборони є ключовою, щоб наповнити це все реальним змістом. А МЗС відповідно працює з кожною країною, щоб вони делегували максимальну кількість кампаній для участі в цьому форумі. Ми створюємо "політичну парасольку" для форуму, щоб компанії бачили: те, що вони планують робити разом з Україною, користується політичною підтримкою їхніх урядів, а також ЄС і НАТО", - пояснив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА