14:50 21.08.2023

Посол Корнійчук: рішення щодо призупинення безвізу з Ізраїлем буде у найближчі дні

2 хв читати
Посол Корнійчук: рішення щодо призупинення безвізу з Ізраїлем буде у найближчі дні

Уряд України прийме остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з Державою Ізраїль у найближчі дні. Про це посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук заявив в коментарі місцевому радіо.

«Якщо уряд України прийме рішення про призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, це буде дія, направлена проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не прийнято, але буде прийнято у найближчі дні», - сказав він.

Посол нагадав, що така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

«Наші біженці мають проблеми від самого початку російської агресії. Коли наші біженці, головно жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках прихистку, то перше з чим вони стикаються – у них забирають паспорт, довго утримують у аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після чого близько 10% українців відмовляють у в’їзді. Це неприйнятно! Окрім того, Ізраїль став єдиною країною, яка від початку війни Росії проти України ввела електронні візи для українців!» - зазначив очільник диппредставництва.

При цьому він додав: «Я висловлюю позицію української влади. Послухайте заяву президента Зеленського щодо міграційної проблеми і його вимоги вирішити її негайно. Це його слова, а не мої. Якщо буде стояти питання за мене, то це право президента відкликати посла назад до Києва. Такого рішення по мені немає. Обов’язок уряду України – піклуватися про своїх людей і не дозволяти утиски прав українців», - підсумував посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА