19:09 14.08.2023

Експертиза визнала пошкоджений обстрілом будинок на вул. Жилянській у Києві таким, що підлягає реконструкції

1 хв читати

Фахівці ДП "Київський промбудпроект" провели експертизу будинку на вул. Жилянській у центрі Києва, пошкодженого внаслідок ворожого обстрілу в жовтні 2022 року, і визнали будівлю такою, що підлягає реконструкції, повідомило об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" голова ОСББ Тетяна Махрінська, перша експертиза, проведена КП "Київекспертиза", визнала будинок і його інженерні мережі такими, що не підлягають відновленню. Альтернативну експертизу мешканці будинку замовили власним коштом.

Згідно з висновком ДП "Київський промбудпроект", будинок загалом підлягає капітальному ремонту, а в разі добудови зруйнованого поверху - реконструкції.

За словами Махрінської, мешканці будинку також подали заявки на грошову допомогу за держпрограмою "єВідновлення" для виконання самостійного ремонту частини приміщень, проте комісія для обстеження все ще не оглянула об'єкт.

Як повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова у фейсбуці, первинну експертизу будинку на вул. Жилянській було проведено в рекордно короткі терміни - безпосередньо в день атаки.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року внаслідок ракетного удару по житловому будинку XIX століття на вул. Жилянській у центрі Києва обвалилося його крило. З-під завалів врятовано 19 осіб, загинули четверо. Кияни менше ніж за тиждень зібрали необхідні підписи під петицією про відновлення історичної будівлі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА