19:18 11.08.2023

Начальника Львівського облуправління Держпродспоживслужби та його підлеглого затримали за давання хабара

2 хв читати
Начальника Львівського облуправління Держпродспоживслужби та його підлеглого затримали за давання хабара

Начальника Львівського обласного управління Держпродспоживслужби та його підлеглого затримали за давання хабара в $2 тис. співробітникам правоохоронного органу, повідомляє головне управління Національної поліції у Львівській області.

"Зазначену суму посадовець та його підлеглий пропонували представникам правоохоронного органу, розраховуючи на їхню лояльність щодо запроваджених ними корупційних схем", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляється, викрили посадовців обласної Держпродспоживслужби оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції.

За даними слідства, керівник служби налагодив корупційні схеми - побори від підлеглих керівників структурних підрозділів та місцевих підприємців. Аби убезпечити свій бізнес і деяких своїх підлеглих та уникнути кримінальної відповідальності за це, а також для безперешкодного функціонування налагоджених схем, посадовець звернувся з пропозицією до представників правоохоронного органу та запропонував за лояльність з їхнього боку щомісяця платити $2 тис.

Як посередника залучив начальника одного з відділів головного управління Держпродспоживслужби: саме він мав акумулювати та щомісяця передавати кошти.

За даними поліції, 10 серпня поліцейські затримали посередника під час передання правоохоронцю $2 тис. Раніше було задокументовано факт передання ще $2 тис. неправомірної вигоди. "Керівника обласного управління та начальника відділу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України", - зазначено в повідомленні головного управління Нацполіції у Львівській області.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА