07:38 11.08.2023

ПГЗК продовжує аналізувати ситуацію з обвинуваченнями ДБР у видобутку корисних копалин без дозволу

2 хв читати
ПГЗК продовжує аналізувати ситуацію з обвинуваченнями ДБР у видобутку корисних копалин без дозволу

ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК), підконтрольний гірничорудній компанії Ferrexpo, продовжує відслідковувати й аналізувати ситуацію з обвинуваченнями керівництва підприємства Державним бюро розслідувань (ДБР) у видобутку корисних копалин без дозволу та подальшому їхньому продажу.

Згідно з піврічним звітом Ferrexpo, 10 січня 2023 року ДБР провело кілька обшуків у зв'язку з розслідуванням імовірного незаконного видобутку корисних копалин. Національна поліція України також провела розслідування у цій справі і провела 17 січня обшуки, і взяла зразки у відвалах.

"Позиція ПГЗК полягає в тому, що корисні копалини, які розглядаються, не є окремим мінеральним ресурсом, а є відходами - продуктами, що були отримані в результаті дроблення залізної руди під час технічного процесу виробництва залізорудних котунів", - констатується у звіті.

Також повідомляється, що 29 червня 2023р. ДБР висунуло підозри трьом представникам вищого керівництва ПГЗК і керівнику одного з підрозділів за підозрою в продажу щебеню без відповідного дозволу. Співробітники ПГЗК були затримані ДБР і згодом звільнені після внесення застави на загальну суму 122 млн грн, затверджену судом.

У звіті пояснюється, що продаж щебню упродовж багатьох років перебував під контролем Державної служби геології та надр України і був припинений групою у вересні 2021р.

"Позиція ПГЗК полягає в тому, що на підставі наявної ліцензії на видобуток ПГЗК дотримується відповідного законодавства. Група продовжує відстежувати й аналізувати ситуацію щодо оголошених ДБР підозр", - резюмується у звіті компанії.

Раніше ДБР поширило пресреліз, у якому стверджує, що керівники комбінату протиправно заволоділи майже 400 млн грн від видобутку та реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів.

"Співробітники ДБР у взаємодії з СБУ та Офісом генпрокурора повідомили про підозру керівництву ПрАТ: керівництву правління комбінату, начальникам відділів, через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, керівництву фірми-прокладки, через яку здійснювали махінації", - сказано в повідомленні правоохоронців.

За їхніми даними, "готівку від продажу виводили через конвертцентри і розподіляли між учасниками злочинної групи".

ДБР зазначило, що було проведено 15 обшуків в офісних приміщеннях і за місцями проживання топменеджерів ПрАТ, фірм-прокладок і підприємств транзитно-конвертаційного сектора.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, їй належить 100% частка ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА