13:01 29.06.2023

Мінвідновлення знову запустить пасажирський залізничний маршрут Київ-Вишгород

2 хв читати

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) ініціювало відновлення пасажирського залізничного маршруту Київ-Вишгород у межах проєкту Kyiv City Express, повідомив віцепрем'єр - міністр відновлення Олександр Кубраков.

"Це стало можливим завдяки важливому судовому рішенню про повернення у власність ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" нерухомого майна. Йдеться про локомотивне депо, будівлю служби колії та інше майно", - написав Кубраков на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, наприкінці 2021 року на майно ПрАТ "Київ-Дніпровського МППЗТ" на підставі підроблених документів і за допомогою підставних фірм було зареєстровано право власності, після чого об'єкти було перепродано ще кілька разів.

"Класична рейдерська схема. Щойно про оборудки стало відомо, Мінінфраструктури негайно звернулося до правоохоронних органів і суду", - написав Кубраков.

Він зазначив, що в процесі вдалося переглянути позицію Київської обласної прокуратури, яка спочатку домагалася передання майна не власнику - "Київ-Дніпровському МППЗТ", а Мінвідновлення.

"Ухвалення такого рішення фактично заперечувало б реформу корпоратизації, а відповідно - ставило під сумнів усі бізнес-процеси підприємства",- пояснив Кубраков.

Він зазначив, що на сьогодні 100% акцій цього товариства належать державі, і вони перебувають в управлінні міністерства.

"Сьогодні можу констатувати: ми захистили право на розвиток приміського пасажирського сполучення в столиці, і воно триватиме. Вважаю, що сьогодні це один із найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного простору, що охоплює 20 залізничних станцій між Києвом і містами-супутниками", - додав Кубраков.

Пасажирська зупинкова залізнична платформа "Вишгород" розташована в промисловій неелектрифікованій залізничній вітці протяжністю 12 км, що з'єднує станцію Почайна з Київською ГЕС, яка була побудована на початку 1960-х років.

Платформа була побудована в жовтні 2010 року, коли віткою вперше було запущено пасажирський дизель-поїзд на Почайну, що припинив свій рух у травні 2012 року.

City Express - проєкт приміського залізничного сполучення в агломераціях українських міст-мільйонників, зокрема, у Києві (у перспективі - у Харкові, Дніпрі та Львові). 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА