19:07 27.06.2023

Харків'янин, який пропонував розмістити гроші на депозит під високі відсотки, привласнив понад 1,3 млн грн

2 хв читати
Харків'янин, який пропонував розмістити гроші на депозит під високі відсотки, привласнив понад 1,3 млн грн

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Харківської облпрокуратури заочно повідомили 33-річному харків’янину про підозру за фактами шахрайства, скоєного повторно, яке завдало значної шкоди потерпілим (ч.1,2,3 ст.190 КК України).

"Харків'янин тривалий час проводив аферу, представляючись працівником відомої іноземної компанії. Для імітації добросовісної ділової репутації він закликав своїх знайомих класти гроші на депозитний рахунок в електронному кабінеті з метою нарахування відсотків (від 12% до 80%)... На гачок потрапили п'ять осіб. Загальна сума матеріальних збитків становить понад 1,3 млн грн", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, потерпілі передавали підозрюваному гроші (за його словами, депозити мали бути тільки в доларах або євро) особисто під час зустрічей, після чого він створював клієнту особистий електронний кабінет на сайті, який сам же і створив. На цьому сайті потерпілі постійно бачили суму грошей, які їм нібито надходять. Крім того, там постійно з'являлися вигідні пропозиції, нові тарифи, що вводило людей в оману ще більше.

Щоб не бути спійманим на гарячому, підозрюваний іноді передавав "клієнтам" відсотки, які вони "заробили" на сайті. Насправді, це була частина грошей, яку раніше вони самі йому передали.

Підозрюваний просив клієнтів розповідати знайомим про компанію і просив залучити їх до вигідної пропозиції отримати якомога більше грошей.

Наразі чоловік переховується від слідства. Вирішується питання про оголошення його в розшук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА