12:07 21.06.2023

Сунак: Як ми бачили в Бахмуті й Маріуполі, Росія прагнутиме знищити те, що не може взяти, це саме вони хочуть зробити з економікою України

2 хв читати
Сунак: Як ми бачили в Бахмуті й Маріуполі, Росія прагнутиме знищити те, що не може взяти, це саме вони хочуть зробити з економікою України

Росія прагнутиме знищити те, що не може захопити, і це саме росіяни хочуть зробити з економікою України, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

"Перед цією жахливою війною економіка України ставала величезною інвестиційною можливістю. Це була житниця Європи, щомісяця експортувала мільйони тонн продовольства і зерна, входила до п'ятірки найбільших експортерів заліза, руди і сталі. Лідер у сфері енергетики, що просуває відновлювані джерела енергії, водень та електромобілі. І також країна стартапів, яка допомогла створити такі імена, як PayPal, WhatsApp і Revolut, із процвітаючим технологічним сектором, у якого фактично був рекордний 2022 рік", - сказав Сунак, відкриваючи Конференцію з питань відновлення України (URC2023) у Лондоні.

Він наголосив, що такі можливості все ще існують на сьогодні для країни, і "війна лише довела, що Україна може багато запропонувати".

"Коли я був у Києві в листопаді минулого року, я сам у цьому переконався. Я побачив неймовірний дух України. Так, дух сили і непокори, але також винахідливості й новаторства", - наголосив прем'єр Великої Британії.

Сунак також зазначив, що взимку Росія намагалася зруйнувати енергосистему України, однак завдяки "неймовірній винахідливості та непокорі Україна повернула енергосистему до роботи, і українці навіть можуть почати експортувати електроенергію назад у Європу".

"Як ми бачили в Бахмуті та Маріуполі, те, що Росія не може взяти, вона прагнутиме знищити. Те саме вони хочуть зробити з економікою України. І масштаб проблеми реальний. Війна призвела до падіння ВВП України на 29% минулого року", - заявив Сунак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА