16:46 18.06.2023

Уряд Ізраїлю починає реалізацію юридичної реформи - Нетаньяху

2 хв читати
Уряд Ізраїлю починає реалізацію юридичної реформи - Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху в неділю заявив, що його уряд починає вживати заходів щодо реалізації юридичної реформи, що викликала раніше цього року багатотисячні акції протесту в країні, передають ізраїльські ЗМІ.

"Ми робитимемо ці кроки відповідально і поступово, у повній відповідності з мандатом, який ми отримали від виборців на реформування юридичної системи", - наводить слова Нетаньяху ізраїльський портал newsru.co.il.

Виступаючи на щотижневому засіданні уряду, прем'єр Ізраїлю заявив, що коаліція має намір почати затвердження законів у межах реформи, оскільки опозиція вийшла з переговорів.

"Вони вдавали переговори. Ми дали місяць, потім ще місяць, потім ще місяць. Вони не були готові на якісь домовленості, навіть найменші. Вони хотіли тільки тягнути час, затягувати діалог і не допускати будь-яких змін у юридичній системі", - сказав Нетаньяху.

Реформа, що викликає невдоволення прихильників ізраїльської опозиції, націлена, зокрема, на те, щоб обмежити можливості Верховного суду з контролю над законодавчою владою. У нинішньому своєму вигляді проєкт передбачає, що уряд Ізраїлю отримає можливість контролювати ключові призначення на посади в судовій системі країни. Також реформа обмежить повноваження юрисконсультів при уряді.

Крім того, реформа в разі схвалення дасть можливість Кнесету простою більшістю голосів скасовувати рішення Верховного суду, обмежить можливості суду давати юридичну оцінку законопроєктам і діям виконавчої влади.

Протести проти реформи на початку року проходили в Ізраїлі щотижня або навіть частіше доти, доки Нетаньягу наприкінці березня не пообіцяв провести переговори з опозицією, які зрештою зайшли в глухий кут.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА