16:31 07.06.2023

РФ постійно працює над створенням соціальної напруги серед родин полонених, вдаючись до провокацій, - штаб з питань поводження з військовополоненими

2 хв читати

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася онлайн-зустріч із сім'ями військовослужбовців Національної гвардії України, на якій представники штабу відповіли на запитання близьких.

Як повідомляє штаб у телеграм-каналі в середу, представники штабу роз'яснили обставини обміну, які часто залишаються незрозумілими для родичів і широкої громадськості.

Як пояснюється в повідомленні штабу, країна-агресор постійно працює над створенням соціальної напруги серед сімей полонених. Для цього вживає різних заходів і провокацій.

"Наприклад, можуть віддати на обмін хлопця, який в полоні всього місяць, у той час, коли є люди, які вже перебувають там більше року. Ми не відмовляємося ні від кого. Не маємо такого морального права. Забираємо всіх, - пояснив представник штабу. - Коли формуємо переговорну позицію, перевагу віддаємо лише важко пораненим, важко хворим і тим, хто найдовше перебуває в неволі", - ідеться в повідомленні.

"Наш головний принцип - неупередженість. Ми ніколи не ставитимемо вище якусь частину чи підрозділ вище, а когось нижче. Тим більше в полоні в одному місці можуть перебувати різні оборонці: в камері можуть сидіти й морпіхи, й гвардійці, й прикордонники".

Деяких учасників зустрічі цікавило, чому, коли є офіційне підтвердження полону від РФ через Міжнародний комітет Червоного Хреста, захисників досі не міняють.

"На жаль, підтвердження полону ще не є гарантією того, що людину обміняють найближчим часом, - зазначив представник штабу. - Те саме можна сказати і про місце утримання... Тим паче, коли така інформація через необережність з'являється в публічному просторі".

Також представник штабу застеріг, що працюють аферисти, які називаються волонтерами і збирають гроші нібито для полонених. Про такі випадки необхідно повідомляти в Координаційний штаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА