21:47 06.06.2023

Складною залишається ситуація в Корабельному районі Херсонщини, підтоплено понад 1 тис. будинків, а 1,5 тис. осіб евакуйовано

2 хв читати
Складною залишається ситуація в Корабельному районі Херсонщини, підтоплено понад 1 тис. будинків, а 1,5 тис. осіб евакуйовано

Складною залишається ситуація в Корабельному районі Херсонщини, де підтоплено понад 1 тис. будинків, а 1,5 тис. осіб евакуйовано, повідомив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба.

"Найскладніша ситуація склалася в Корабельному районі Херсона. На сьогодні вода піднялася на 3,5 метра. Підтоплено понад 1000 будинків. Евакуйовано 1500 осіб, особлива увага дітям і маломобільним людям", - написав він у телеграм-каналі.

За його словами, наразі триває ліквідація наслідків російського теракту на Каховській ГЕС. Проводяться рятувальні та невідкладні роботи. На місці працюють працівники ДСНС, медики, правоохоронці, обласна та місцева влада.

Кулеба наголосив, що на окупованому лівому березі Херсонської області критична ситуація.

"Окупанти не надають людям допомогу. Городяни сидять на дахах будинків і чекають, щоб їх врятували. Окупанти не організовують евакуацію, люди залишилися наодинці з катастрофою. Це російський злочин проти людей, природи і самого життя", - зазначив він.

За словами Кулеби, наразі на Херсонщину з усіх областей країни організовують відправлення човнів, катерів, вантажної техніки, автобусів, станції очищення води та іншого обладнання для ліквідації наслідків і допомоги людям. Тільки разом, пліч-о-пліч, ми зможемо подолати всі виклики та вистояти перед ворогом.

Також надається допомога в порятунку тварин. Евакуація триватиме й найближчими днями автобусами та потягом. Про години відправлення інформуватиме місцева та обласна влада.

Кулеба зазначив, що в пунктах евакуації є продуктові набори та питна вода. Працюють соціальні служби.

"Важливо, що всі люди, які проживають на підконтрольній Україні території, забезпечені питною водою і продуктами. Тим, кому необхідне проживання, надається житло. Також організовано грошові виплати постраждалим на місцях", - написав він.

Також, за словами заступника керівника ОП, з метою безпеки в регіоні частково відключено електрику і газопостачання.

Разом з тим, у Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях ситуація стабільна. Вода в регіонах є і буде.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА