20:17 01.06.2023

Ми показали, що єдині проти найбільшої військової агресії з часів Другої світової війни

2 хв читати
Ми показали, що єдині проти найбільшої військової агресії з часів Другої світової війни

Саміт Європейського політичного партнерства продемонстрував нашу силу і єдність у той час, коли стабільність нашого континенту перебуває під загрозою, сказала на підсумковій пресконференції президентка Молдови Мая Санду.

"Ми показали, що єдині проти найбільшої військової агресії з часів Другої світової війни і проти порушень міжнародного права. Ми сказали президенту Зеленському, що будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - сказала вона.

"Як президент Молдови я знаю, що, якби не опір і мужність України, моя власна країна опинилася б під загрозою", - заявила Санду.

Вона зазначила, що "всі погодилися з тим, що продовжимо наші зусилля щодо подальшої інтеграції нашого континенту через тісніше стратегічне співробітництво, поліпшення зв'язку і більш спільні дії в галузі енергетичної стійкості та клімату". "Ми домовилися активізувати наші спільні зусилля зі зміцнення кібер- і фізичної безпеки критично важливої європейської інфраструктури, включно з електричними мережами", - сказала президентка Молдови.

"Ми всі визнали, що європейське політичне співтовариство, засноване на успіху першої зустрічі в Празі, є унікальною можливістю для взаємодії і поліпшення двосторонніх відносин. ЄПC дозволяє нам визначити найкращі способи прискорення тих проєктів та ідей, які принесуть користь усім нашим громадянам", - зазначила вона.

"Сьогодні ми, лідери європейської політичної спільноти, зустрілися вдруге після першої зустрічі в Празі, і, як і тоді, ми хочемо послати потужний сигнал про єдність європейської сім'ї проти путінської війни, проти агресії проти України. Нашим демократичним свободам, принципам і цінностям, що лежать в основі Європейського союзу і міжнародного порядку, заснованого на правилах, загрожує агресивна війна Путіна. І проти цього виклику ми повинні реагувати і робити це разом", - заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Іспанія, сказав він, "із нетерпінням чекає на зустріч з усіма вами в стародавньому місті Гранада 5 жовтня, щоб продовжити наші дебати, обговорити наші ідеї і, перш за все, зміцнити наші зв'язки і нашу єдність".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА