10:03 01.06.2023

Поліція відкрила справу через закрите бомбосховище в Києві, біля входу до якого загинули люди

2 хв читати
Поліція відкрила справу через закрите бомбосховище в Києві, біля входу до якого загинули люди

Кримінальне провадження відкрито у зв'язку з ненаданням доступу до сховища в поліклініці в Деснянському районі Києва, у зв'язку з чим під час ракетної атаки в ніч на четвер у Києві загинули люди, зокрема дитина, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Сьогодні в Києві загинули троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити в закрите бомбосховище. Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки", - написав Клименко у фейсбуці в четвер.

Він пообіцяв у рамках розслідування знайти та притягнути до відповідальності всіх винних. Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

Міністр наголосив, що триває вже 16-й місяць повномасштабної війни, й за цей час відповідальні посадовці мали б виявити та усунути всі недопрацювання у безпековій сфері, проте деякі сховища досі залишаються зачиненими під час повітряної тривоги.

"Укриття мають бути цілодобово відкритими. Це питання життя людей. Без перебільшення", - наголосив Клименко.

Як повідомлялося, близько 2:45 1 червня окупанти продовжили серію атак на місто Київ. Противник атакував балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК "Іскандер". Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 із 10 випущених ракет, проте внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинуло двоє жінок і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити до зачиненого бомбосховища. Дістали поранень іще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці, також пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА