15:23 16.05.2023

У Києві припинено діяльність злочинної групи, яка намагалася заволодіти земельними ділянками на 100 млн грн

2 хв читати
У Києві припинено діяльність злочинної групи, яка намагалася заволодіти земельними ділянками на 100 млн грн

Столичні прокурори викрили схему заволодіння 75 земельними ділянками в Києві вартістю понад 100 млн грн, повідомляє Київська міська прокуратура.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спроби заволодіння 75 земельними ділянками на території міста Києва, вартість яких становить понад 100 млн гривень", - ідеться в повідомленні столичної прокуратури у фейсбуці у вівторок.

За версією слідства, група зловмисників шляхом підроблення технічної документації забезпечувала внесення в державні реєстри недостовірних відомостей про об'єкти нерухомості, які нібито розташовані на зазначених земельних ділянках.

"Надалі фіктивне право власності на неіснуючі об'єкти нерухомості дало б змогу зловмисникам заволодіти земельними ділянками", - наголошують у прокуратурі.

Як повідомляється, у межах слідства проведено 17 обшуків, зокрема в органах державної влади та у реєстраторів, під час яких вилучено документацію, відомості з автоматизованих баз даних, мобільні телефони та комп'ютерну техніку, що мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Окрім цього, з метою запобігання подальшим спробам незаконного відчуження земель територіальної громади, за клопотанням прокурора на зазначені земельні ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 3 ст. 362 КК України - несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в автоматизованих системах.

Заходи з викриття протиправних дій здійснювали прокурори спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА