14:57 15.05.2023

У 2022 році в держорганах ініційовано 2 345 дисциплінарних проваджень та застосовано 1 249 дисциплінарних стягнень - НАДС

2 хв читати

У 2022 році в державних органах ініційовано 2 345 дисциплінарних проваджень і застосовано 1 249 дисциплінарних стягнень, повідомляє Національне агентство з питань державної служби.

"За наданою міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, колегіальними органами, органами прокуратури та іншими державними органами інформацією протягом 2022 року суб’єктом призначення ініційовано 2 345 дисциплінарних проваджень та застосовано 1 249 дисциплінарних стягнень", - ідеться в повідомленні пресслужби НАДС.

Зокрема, 817 дисциплінарних проваджень ініційовано стосовно службовців категорії "Б" та 1 528 проваджень - стосовно службовців категорії "В".

За результатами розглядів встановлено, що у 40% випадків відсутній дисциплінарний проступок, у 5% виключено можливість застосування дисциплінарного стягнення, а у 55% випадків встановлено наявність дисциплінарного проступку.

"Зазначається, що найпоширенішим видом дисциплінарного стягнення у 2022 році є догана, а дисциплінарним проступком є невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, актів органів державної влади, наказів (розпоряджень) та доручень керівників, прийнятих у межах їхніх повноважень", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, з 1 249 дисциплінарних стягнень у 2022 році 211 становили зауваження, 895 - догану, 45 - попередження про неповну службову відповідальність, 98 - звільнення з посади держслужби.

У НАДС також повідомили, що у 2022 році держслужбовці подали 105 позовів про скасування рішення про накладення дисциплінарних стягнень, із яких: 52 позови задоволено, а рішення про дисциплінарні стягнення скасовано; 12 відмов про задоволення позовів; 41 позов перебуває на розгляді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА